Gedragstherapie Pocahondas

 

Vanwege de drukte voor de gehele zomervakantie kunnen wij tijdelijk tot na de zomer geen gedragsbegeleiding meer aanbieden. 

 

Wat kan Pocahondas betekenen voor jou?

Loop jij tegen gedragsproblemen aan met jouw hond?  En ben jij die  hondeneigenaar die op een liefdevolle en positieve manier wilt werken naar de oplossing. Natuurlijk onder begeleiding van een Gedragsdeskundige.

Ben jij een honden eigenaar die de hond als volwaardig lid van het gezin ziet? Het welzijn fysiek en mentaal van je pup, puber, volwassen hond of senior voorop stelt? Wil je graag je hond beter leren lezen en begrijpen waarom hij iets doet? Ben jij de honden eigenaar die samen met je hond een uitdaging aan wilt gaan naar balans?

Je bent niet op zoek naar een Quick-fix maar begrijpt dat het tijd en inspanning kost.  Dan kan ik jou helpen!

Mijn rol is om je de kennis, inzichten, begeleiding en middelen te geven zodat je zelf met het probleem gedrag aan de slag kunt.  Ik heb geen vaste methodes maar kijk naar de combinatie hond-begeleider die voor me staat. Wel zijn al mijn methodes vrij van pijn, angst of dwang. Het welzijn van de hond staat centraal.

Hoe vaker een hond bepaald gedrag uitvoert, hoe beter hij hierin wordt. Het wordt voor de hond een gewoonte. Wacht dus niet te lang met vragen om hulp.

 

Wie ben ik?

Ik ben Amber Kempers, ik werk al sinds 2017 fulltime bij pocahondas.

Ik ben “gedragsdeskundige, gespecialiseerd in het welzijn van honden”. Dit volgens de richtlijnen van de PDTE (Pet Dog Trainers of Europe). Lees deze richtlijnen op deze link

Ik heb 2 jaar lang ervaring met les geven op een hondenschool die traint met positieve methodes, dit waren zowel de pup lessen als de basis gehoorzaamheid. En heb sinds 2019 mijn diploma voor gedragstherapie.

Belangrijke behaalde diploma’s:

·         2017 Certificaat Vakbekwaamheid Honden en katten
Honden en katten besluit, Groenhorst Barneveld

·         2018 Ethologie (gedragsleer), Aeres training centrum

·         2019 Opleiding Gedragsspecialist voor het welzijn van de hond.
Gedragstherapeut (Hondenschool Feedback)

·         Meerdere lezingen, cursussen en workshops in 2020. Vraag mijn volledige cv op via Pocahondas

 

Methode

Het welzijn van de hond staat centraal

In mijn methodes en trainingen zult u absoluut geen gebruik maken van correcties of correctie middelen, gebruik van slipkettingen en andere trainingsmethodes die schade kunnen brengen aan de fysieke en mentale toestand van de hond.

 

 

 

Tarieven en Diensten

Gedragsadvies intake gesprek telefonisch 15 minuten max. gratis

Om te kunnen kijken of ik u kan helpen met uw gedragsprobleem. Kunt u vrijblijvend 15 minuten met mij telefonisch bellen zonder dat hier kosten aan zitten. In dit telefoongesprek kunt u alle vragen stellen en mij leren kennen. Dan kan u daarna bepalen of u gebruik wil maken van de gedragstherapie.

 

Gedragsadvies intake gesprek €85

Ik kom bij u thuis of u komt op 1 van de Pocahondas locaties. Ik ontvang graag van te voren een situatie schets over het probleem waar jullie tegenaan lopen. Een gesprek van ongeveer 1,5 uur en je krijgt een advies voor de eerste paar weken en een op maat gemaakt plan. Ook neem ik wat informatie bladen mee en zet mijn advies uitgebreid op de mail. Ik zorg voor begrip en inzicht over de situatie en waarom de hond doet wat hij/zij doet. Samen zoeken we naar een oplossing en naar passend advies.  Ik blijf tot 2 maanden beschikbaar voor contact en vragen.

 

Opvolg- Consult €60

Na het gedragsadvies komt mogelijk het opvolg consult. Dit zal voorkomen bij de wat langere trajecten. Ik lever een trainingsmethode aan in een uitgebreid verslag. Ook blijf ik tot 2 maanden beschikbaar voor vragen, steun en tips. De training wordt door eigenaar zelf gedaan, natuurlijk onder mijn begeleiding.

 

Privé trainingen (€25 per les)

Pup, puber, senior. Privé lessen duren 30 minuten tot 45 minuten. Je kunt denken aan puppycursus, basis gehoorzaamheid cursus en verrijking en spel. De cursussen worden gegeven op locatie Abbenes of Amsterdam. Tijden en dagen zijn flexibel.  Ik heb geen vast pakket voor de puppycursus/ gehoorzaamheid cursus.  We bepalen het aantal lessen op de behoeftes van de hond en de begeleider. Hierin ben ik volledig flexibel.

 

Stay and train

Eventueel bieden wij ook “stay and train ”aan, dan blijft de hond logeren bij Pocahondas in Abbenes en leren wij tijdens zijn verblijf het gewenste gedrag aan. Prijzen zijn in overleg.

 

Telefonish consult (€25 per half uur)

Tips adviezen en consulten over het (probleem) gedrag van uw hond. U krijgt achteraf op de mail wat de adviezen waren

 

Puppy advies €30

 Welk ras past het beste bij jullie gezinssituatie. Hoe herken je een goede fokker? Wat zijn de do's en dont’s de eerste paar weken met je pup. Wat kun je wel en niet verwachten van je pup. Hulp nodig bij het vinden van een goede hondenschool?

Reiskosten €1,20 per kilometer vanaf de locatie Dierenhotel Pocahondas Abbenes.

 

Boekje ‘’kijk eens’’ €7,50

In dit foto boekje 'Kijk eens' krijg je een bijzonder goede kijk op wat een hond vertelt aan de hand van zijn eigen communicatie. Ook is dit heel begrijpelijk en duidelijk vertaald naar mensentaal.

 

In het boekje 'Kijk eens.." wordt aan de hand van prachtige foto's de belangrijkste signalen van de hondentaal vastgelegd en daarbij omschreven wat de signalen betekenen, hoe ze eruit zien en wat de hond hiermee bedoelt. Hiermee kun je de hond beter leren begrijpen en ondersteunen!

 

Een aanrader voor zowel beginnende als ervaren honden eigenaren! (A5 formaat, 26 pagina's)

Het boekje kan verzonden worden via de post.
Kosten voor het boekje zijn €7.50 de verzendkosten zijn €2.-

 

Wil je hem graag bestellen? Stuur dan een mailtje naar Abbenes@pocahondas.nl

  

 

 

Review

 

O. van der Werff met Chuck en Levi ( dagopvangers Amsterdam)

 

In Mei 2019 heb ik de hulp van Amber ingeschakeld, omdat onze 2 honden niet meer samen in één ruimte konden zijn. Na wat goede en duidelijke tips, hebben wij dit uitgevoerd en we zagen gelijk verandering in de omgang met elkaar. Na 10 dagen waren de hondjes weer als van ouds en weer de beste vrienden. Wij zijn veel te weten gekomen door Amber, zij heeft ons echt geholpen en we gebruiken haar tips nu nog in het dagelijkse leven. Ook vond ik het heel fijn, dat we snel contact hadden en veel interesse werd getoond, zoals een maand later nog even vragen hoe het met de honden gaat. Dit vind ik erg professioneel. Stel wij hebben weer hulp nodig zou ik zeker Amber weer als eerste contacten. Erg vriendelijk en meedenkend. Wij zijn helemaal happy! Dank Amber, ook namens Chuck en Levi!