Honden


FACILITEITEN


Voor de honden beschikken wij binnen over zeer ruime kennels. Alle kennels zijn ingericht met een vlonder en een mand. Ook hebben krijgt de hond warme kleedjes en wat speeltjes. Buiten hebben wij afgeschermde speelvelden. Wij selecteren de honden, die gelijktijdig met elkaar kunnen buiten spelen: de pups, grote honden, kleine honden en de senioren. Op deze wijze hoeven de kleine hondjes niet samen met grote reuzen op dezelfde speelvelden, kunnen de pups lekker de hele dag samen spelen en krijgen oude honden de rust die ze nodig hebben.

 

Voor de rust in het hotel vragen wij u met uw niet gesteriliseerd teefje vòòr de verwachte loopsheid een anti-loopsheid injectie te halen bij de dierenarts. Een aantrekkelijke dame kan het hoofd van vele heren op hol brengen, als dit niet mogelijk is zijn wij genoodzaakt om extra kosten in rekening te brengen, dit is 50% procent van het dan geldende tarief.

De honden worden in principe samen met een andere hond gehuisvest, de pups en de kleine hondjes in een klein groepje. Indien het voor uw hond beter is om alleen te zijn (bv. zieke, gedrag of herstellende honden) is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook honden die niet met andere honden overweg kunnen, worden indien noodzakelijk alleen geplaatst. Honden van één familie logeren natuurlijk samen in een kennel. Deze zullen wij nooit zonder overleg van elkaar scheiden.

 

Alle honden mogen - indien de weersomstandigheden dit toelaten - minimaal 3 uur per dag buiten spelen op onze ruime speelvelden. ’s Morgens voor het ontbijt lekker ravotten, en dan in elk geval nog 2x  gedurende de dag. Ook gaan we regelmatig met een groep honden buiten wandelen, want deze struintochten geven een heerlijke afleiding van de dagelijkse traditie. Voor de honden die (om welke reden dan ook) niet vrij mogen spelen, zoeken wij andere oplossingen, zoals  spelen onder toezicht. Alle honden hebben tenslotte recht op een leuke vakantie!

 

 

Al onze gasten krijgen dagelijks ruimschoots voldoende persoonlijke aandacht. Ook worden ze regelmatig gecontroleerd op klitten, wondjes, parasieten etc. tijdens de dagelijkse bodycheckronde.


VOER 

 

Voor het voeren van onze gasten maken wij uitsluitend gebruik van topkwaliteit voer, namelijk Eukanuba; in alle variaties: small/medium - large - puppy - senior - lam&rijst en light. Wij voeren de honden 2 á 3x per dag. Eet uw hond vaker of wanneer uw hond een speciale voederbehoefte heeft, vragen wij u om dit voer dan zelf mee te nemen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw dier het juiste voer op het juiste moment krijgt.


MEDISCH

 

De gezondheid van uw en onze dieren staat voorop. Daarom kunnen er bij Dierenhotel-Pocahondas alleen dieren logeren die gezond zijn. Mochten wij twijfelen aan de gezondheid van uw dier, dan kan het komen logeren, maar dan in quarantaine. Is het dier naar uw mening wel gezond, dan kan uw dierenarts een gezondheidsverklaring opstellen. In dat geval kan uw huisdier als nog in de gezamenlijke ruimte logeren.

  

Wij kunnen ons voorstellen dat u het in bepaalde situaties heel fijn vindt als wij - in geval van nood, of voor een controle tijdens de vakantie - met uw hond uw eigen dierenarts bezoeken. Wanneer hiervoor gelegenheid is (mits binnen een redelijke afstand) zijn wij hiertoe bereid. Uiteraard tegen vergoeding van de km's en tijd. Dit in overleg.

 

Dierenhotel Pocahondas is aangesloten bij de Dierenartsenpraktijk Uithoorn/Aalsmeer

Wij zullen altijd bij twijfel over de gezondheid van uw huisdier de dierenarts consulteren!! De kosten van dit consult plus km's en tijd komen voor uw rekening.

 

Indien uw dier medicijnen gebruikt of (bijvoorbeeld na een behandeling door de dierenarts) speciale zorg nodig heeft, kan dit eveneens door ons verzorgd worden. Wij zullen u dan vragen, om de medicijnen en/of schriftelijke instructies van uw dierenarts mee te nemen op het moment dat u uw dier komt brengen.

 

 

Voor de verplichte entingen van uw hond: zie de pagina “vaccinaties”


 

OPVANG JAARWISSELING

 

Onze locaties liggen tamelijk afgelegen. Hierdoor kunnen wij ook een oplossing bieden voor dieren die angst voor vuurwerk hebben. Omdat de eerste dag in een vreemde omgeving voor veel dieren toch wat stress oplevert en het voor uw dier veel beter is als het zich tijdens de jaarwisseling goed op zijn gemak voelt, adviseren wij u om uw dier dan uiterlijk op 30 december te brengen en vanaf 2 januari weer op te halen. Op die manier is de kans dat uw dier toch nog last van het vuurwerk heeft zo klein mogelijk.

 

DIVERSEN

 

 

Voor degenen die fulltime werken maar hun dier niet de hele dag alleen willen laten, bieden wij de mogelijkheid tot dagopvang: u brengt uw dier ’s morgens bij ons en haalt het ’s avonds weer op. Hiervoor gelden afwijkende voorwaarden en openingstijden. Ook bieden wij aan uw hond te halen en thuis te brengen, als u hiervoor niet in de gelegenheid bent. Indien u in deze mogelijkheid geïnteresseerd bent, vragen wij u om contact met ons op te nemen, zodat wij in direct overleg de mogelijkheden kunnen bespreken.

 

Op speciale afspraak bestaat ook de mogelijkheid om uw dier door ons bij u thuis te laten ophalen en terugbrengen.

Indien u dit wenst, kunnen wij uw hond voor aflevering een wasbeurt incl. vachtverzorging geven. Ook als u ons niet gevraagd heeft om uw hond te wassen maar wij dit wel nodig vinden, geven wij uw hond voor vertrek een wasbeurt (tegen het hiervoor geldende tarief), tenzij u ons vooraf hebt aangegeven dat u dit niet wilt.

 

Let op: als uw hond bij binnenkomst klitten en/of een vervilte vacht heeft, heeft hij deze bij vertrek ook! Wilt u dat wij een slecht onderhouden vacht weer op orde brengen, dan berekenen wij hiervoor het trimsalon-tarief.

 

Sommige honden voelen zich de eerste dag in een vreemde omgeving wat onzeker. Voor deze honden kan het een steun zijn, als u ze iets bekends mee geeft. Bijvoorbeeld hun favoriete speeltje, een kleed waar ze altijd op liggen etc. Maar houdt u er aub wel rekening mee, dat het vies kan worden of stuk kan gaan! Wij vragen u, alleen dingen mee te geven die wij indien nodig kunnen wassen (dus bv. geen kussens of schuimrubber manden).

 

Het kan voor de hond heel plezierig zijn dat u het dier ’s morgens brengt. De gast kan dan gedurende de dag aan de nieuwe omgeving en verzorgers wennen. Wij zullen zeker de eerste dag een flinke wandeling maken om wat van de energie te gebruiken en het dier een op een te leren kennen. Vaak gaat de gast dan rustiger de eerste nacht in op het vakantieadres.