Dierenhotel Pocahondas Abbenes

Welkom op de locatie Abbenes. Deze locatie bestaat sinds 2014, voorheen was dit locatie Bilderdam. Vanaf de snelwegen  A4/A44 is deze locatie makkelijk te bereiken. Je herkent ons aan het blauw gele gebouw. 


Honden

De honden zitten bij ons gehuisvest in binnen-kennels, ze hebben ieder een lekkere mand en pallet met kleedjes tot hun beschikking om op/in te slapen. Tijdens het verblijf zoeken wij -  in principe - voor uw hond een leuk maatje, behalve wanneer dit niet gewenst of mogelijk is. Natuurlijk is er ook de gehele dag vers water aanwezig. Met het voeren van de honden blijven wij gezellig in de kennel om zeker te zijn dat ze beide gegeten hebben. Zo krijgen de honden ook even lekker hun individuele aandacht.

De honden worden 3 keer per dag naar de speelvelden gebracht waar ze hun behoeftes mogen doen, en waar ze natuurlijk ook lekker kunnen rennen en spelen. Wij zorgen ervoor dat ze minimaal 2 uur per dag buiten kunnen rondrennen. In de zomer zijn er schaduwdoeken en schelpenbadjes om lekker in af te koelen.


Katten

Je vindt bij ons de kattenkamers apart van de hondenverblijven, zij logeren hier in hun eigen ruimtes met buitenverblijf. Ze horen de honden wel op de achtergrond maar hier hebben ze geen last van. Alle verblijven zijn ingericht als een ''huiskamer'' die warm en speciaal is voor katten. Er zijn veel mandjes, krabpalen, klim- en slaapgelegenheden. Onze katten wonen in groepen, dat betekent dat ze allemaal lekker door de hele kamer mogen rondlopen en niet in een klein verblijf of kennel zitten. Iedere kat zoekt zijn eigen plekje, dit kan in een krabpaal zijn, een plekje in het buitenverblijf maar bijvoorbeeld ook op de bank. Met voeren van de katten letten wij er goed op dat iedere kat goed eet. Mocht er een wat langzamer eten dan kunnen wij deze even apart zetten zodat hij/zij voldoende tijd krijgt om rustig te eten. Natuurlijk hebben ze altijd vers water tot hun beschikking en kunnen ze gebruik maken van  een kattenbak.


Konijnen, knaagdieren, vogels en puppy's

Voor de buiten-konijnen hebben wij een konijnenplein. Dit plein met alle buitenhokken voor de konijnen is geheel omheind. Er staan verschillende hokken die wij beschikbaar stellen voor de konijnen. Ook hebben we hier een blokhut staan, die in de zomer dient als kattenverblijf maar waar de rest van het jaar onze eigen konijntjes in verblijven.

 

Op deze locatie hebben wij binnen een bovenverdieping, dit is wat wij noemen onze kantoorruimte en kantine. Hier logeren de binnen- konijnen, knaagdieren, vogels en puppy's tot 6 maanden.
Speciaal voor papegaaien en andere grote vogels hebben wij op deze locatie ook 3 vogelverblijven. Een klant kan aangeven dat ze graag een kooi willen reserveren voor hun vogel. Ook hebben wij een groot terrarium waar reptielen, amfibieën en landschilpadden in kunnen logeren.

Op kantoor is het dus altijd een gezellige boel, met alle dieren om ons heen.

Voor de puppy's is dit de perfecte plek om te kunnen wennen aan het pension. Ze krijgen hier volop aandacht, af en toe hebben ze ook even een time out nodig en dan liggen ze lekker te dromen in de benches. Vanaf 5 a 6 maanden gaan ze langzaam wennen om naar de volwassen honden in de kennels over te gaan.

 

Alle (huis)dieren zijn bij ons van harte welkom!