Overige dieren


FACILITEITEN

 

Ook aan uw knaagdieren als konijn, cavia, rat, hamster of muizen en vogels zoals parkiet, papegaai, ara kunnen wij uitstekend onderdak bieden. Datzelfde geldt voor reptielen.

 

Wij brengen deze dieren onder in een afgeschermd gedeelte van onze werkruimte, en hebben wij in ons kantoor ruimte ingericht voor de opvang van alle dieren die hun eigen huis meebrengen. Om de huiselijke sfeer na te bootsen speelt er een muziekje en hebben de dieren direct aandacht van mensen.

 

Op deze wijze beschikken zij over een tochtvrije plaats waar gedurende meerdere uren per dag mensen aanwezig zijn, zodat ook deze dieren naast een goede verzorging verzekerd zijn van voldoende aandacht. Er is ook ruimte voor dieren die gewend zijn buiten te verblijven. 

 

 

Wij gaan er eigenlijk van uit, dat u uw dier in zijn eigen kooi bij ons brengt. In overleg hebben wij wel enkele kooien en hokken ter beschikking als uw eigen hok te groot is om te vervoeren. Elke dag krijgt uw dier krachtvoer, hooi en water. Het hok wordt minimaal 1x per week verschoond. Maar …. Wij vinden een extra keer verschonen geen enkel probleem, want we gaan er vanuit dat uw huisdier zich nog net zo prettig voelt bij een schoon bedje, als wij. Alles zit bij de prijs inbegrepen.


MEDISCH

 

Indien uw dier medicijnen gebruikt of (bijvoorbeeld na een behandeling door de dierenarts) speciale zorg nodig heeft, kan dit eveneens door ons verzorgd worden. Wij zullen u dan vragen, om de medicijnen en/of schriftelijke instructies van uw dierenarts mee te nemen op het moment dat u uw dier komt brengen.

 

De gezondheid van uw en onze dieren staat voorop. Daarom kunnen er bij Dierenhotel-Pocahondas alleen dieren logeren die gezond zijn. Mochten wij twijfelen aan de gezondheid van uw dier, dan kan het komen logeren, maar dan in quarantaine. Is het dier naar uw mening wel gezond, dan kan uw dierenarts een gezondheidsverklaring opstellen. In dat geval kan uw huisdier als nog in de gezamenlijke ruimte logeren.

 

Konijnen moeten ingeënt zijn tegen de konijnenziektes. Voor de verplichte entingen van uw konijn: zie de pagina “vaccinaties

 

Wij kunnen ons voorstellen dat u het in bepaalde situaties heel fijn vindt als wij - in geval van nood, of voor een controle tijdens de vakantie - met uw huisdier uw eigen dierenarts bezoeken. Wanneer hiervoor gelegenheid is (mits binnen een redelijke afstand) zijn wij hiertoe bereid. Uiteraard tegen vergoeding van de km's en tijd. Dit in overleg.

 

Dierenhotel Pocahondas is aangesloten bij de Dierenartsenpraktijk Uithoorn/Aalsmeer. Deze praktijk garandeert 24-uursbereikbaarheid door de 'eigen' dierenartsen, en zijn op afroep beschikbaar.

In vakantieperioden bezoeken de artsen ons 3 x per week, zodat zij samen met ons zicht kunnen houden op de gezondheid van alle huisdieren die bij ons logeren.

Wij zullen altijd bij twijfel over de gezondheid van uw huisdier de dierenarts consulteren!! De kosten van dit consult plus km's en tijd komen voor uw rekening.

 

 

Op speciale afspraak bestaat ook de mogelijkheid om uw dier door ons bij u thuis te laten ophalen en terugbrengen.