Katten


FACILITEITEN

 

De katten worden gehuisvest in de zo geheten kattenkamers. Onze kattenkamers zijn ingericht als speciale "huiskamers" met gezellig veel mandjes/kussens en kleedjes om knus op te liggen. Overdag kunnen de katten vanuit de kattenkamer-kattenblokhut vrij in en uit lopen naar een buitenren. 's Nachts is het buitenverblijf dicht en zijn de katten binnen, waar ze zich vrij in hun blokhut/kamer kunnen bewegen. Zowel in het binnenverblijf als in de buitenverblijf zijn allerhande klim- en speelmiddelen beschikbaar. Indien dit nodig is (bijvoorbeeld bij erg bange katten of een kat die eerst even moet wennen) kan een kat apart gehuisvest worden. Zo ook als de kat ziek is of revalideert.

 

Al onze gasten krijgen dagelijks ruimschoots voldoende persoonlijke aandacht. Zij worden dagelijks gecontroleerd op hun gezondheid, vacht en gedrag.


VOER 

 

Voor het voeren van onze gasten maken wij uitsluitend gebruik van topkwaliteit voer (Iams, Natural Health, Royal Canin of Gourmet). 's morgens krijgen zij brokken, en ’s avonds krijgen zij blikvoer. Als uw kat een speciale voederbehoefte heeft, vragen wij u om ons dit voer dan zelf mee te nemen, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw dier het juiste voer op het juiste moment krijgt. 

 

OPVANG JAARWISSELING

 

Ons dierenhotel ligt tamelijk afgelegen. Hierdoor kunnen wij ook een oplossing bieden voor dieren die angst voor vuurwerk hebben. Omdat de eerste dag in een vreemde omgeving voor veel dieren toch wat stress oplevert en het voor uw dier veel beter is als het zich tijdens de jaarwisseling goed op zijn gemak voelt, adviseren wij u om uw dier dan uiterlijk op 30 december te brengen en vanaf 2 januari weer op te halen. Op die manier is de kans dat uw dier tòch nog last van het vuurwerk heeft zo klein mogelijk.

 

Op speciale afspraak bestaat ook de mogelijkheid om uw dier door ons bij u thuis te laten ophalen en terugbrengen.  

 


MEDISCH

 

De gezondheid van uw en onze dieren staat voorop. Daarom kunnen er bij Dierenhotel-Pocahondas alleen dieren logeren die gezond zijn. Mochten wij twijfelen aan de gezondheid van uw dier, dan kan het komen logeren, maar dan in quarantaine. Is het dier naar uw mening wel gezond, dan kan uw dierenarts een gezondheidsverklaring opstellen. In dat geval kan uw huisdier als nog in de gezamenlijke ruimte logeren.

 

Voor de verplichte entingen van uw kat: zie de pagina “vaccinaties”!

 

Wij kunnen ons voorstellen dat u het in bepaalde situaties heel fijn vindt als wij - in geval van nood, of voor een controle tijdens de vakantie - met uw kat uw eigen dierenarts bezoeken. Wanneer hiervoor gelegenheid is (mits binnen een redelijke afstand) zijn wij hiertoe bereid. Uiteraard tegen vergoeding van de km's en tijd. Dit in overleg.

Dierenhotel Pocahondas is aangesloten bij de Dierenartsenpraktijk Uithoorn/Aalsmeer. Deze praktijk garandeert 24-uursbereikbaarheid door de 'eigen' dierenartsen, en zijn op afroep beschikbaar. Tijdens hoogseizoen perioden komt de dierenarts 3x per week op visite, om samen met ons zicht te houden op de gezondheid van de huisdieren die bij ons logeren.

 

Wij zullen altijd bij twijfel over de gezondheid van uw huisdier de dierenarts consulteren!! De kosten van dit consult plus km's en tijd komen voor uw rekening.

 

Indien uw dier medicijnen gebruikt of (bijvoorbeeld na een behandeling door de dierenarts) speciale zorg nodig heeft, kan dit eveneens door ons verzorgd worden. Wij zullen u dan vragen, om de medicijnen en/of schriftelijke instructies van uw dierenarts mee te nemen op het moment dat u uw dier komt brengen.